Logo Lolland-Falster Brandvæsen

Lolland-Falster

Brandvæsen

Brug ukrudtsbrænderen sikkert og korrekt

Ukrudtsbrænderen er effektiv til at fjerne ukrudt med i haven eller langs fliserne ved huset. Derfor har mange danskere købt eller planlægger at købe en ukrudtsbrænder.


Ukrudtsbrænder


Følg de gode råd om sikker og korrekt brug af ukrudtsbrænderen


Før man bruger sin ukrudtsbrænder, skal man sætte sig ind i, hvordan man bruger den korrekt og sikkert. Hvert år kommer mennesker til skade med ukrudtsbrændere, og der opstår mange brande på grund af forkert brug af brænderen.


Ukrudtet skal kun opvarmes meget kortvarigt, for på den måde fordamper vandet i planten. Hvis man brænder løs på planterne, til de forkuller, er der større risiko for ulykker – og desuden kommer ukrudtet igen og igen, fordi rødderne overlever.


Udover at bruge brænderen rigtigt og sørge for, at jorden er fugtig, skal man sørge for, at man har vand til slukning i nærheden. Samtidig er det vigtigt at sikre sig, at brænderen er DG-godkendt og mærket. Desuden er det en god ide at fjerne gasflasken eller gasdåsen, når brænderen ikke er i brug.


Sådan undgår du ulykker med ukrudtsbrændere

Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen giver i fællesskab følgende gode råd til sikker og korrekt brug af ukrudtsbrændere:


  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder
  • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
  • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
  • Tjek at ukrudtsbrænderen har DG-mærkeHøjsæson for naturbrande:

Foråret er over os med sol og varme, og mange begiver sig ud i haven og naturen for at nyde det gode vejr. Men selv om vi lige er kommet ud af de våde vintermåneder, er brandfaren stor.


Fra april til september rykkede brandvæsenet i gennemsnit ud 197 gange om måneden til brande i naturen set over en femårs periode (2012-2016). Det er næsten fire gange så mange som gennemsnittet i årets øvrige måneder.Prøv vores tjekliste "Bor du brandsikkert?" - Udfyld tjeklisten samme - hele familien.

Bor du brandsikkert?

Her kan du få gode råd til, hvordan du nemt sikrer dig og din familie.

Kan du høre røgen?

Brugen af vores hjemmeside er fuldstændig anonym. Vi registrerer ingen data, der kan bruges til at identificere dig, med mindre du selv udflyder en af vores formulare på hjemmesiden . Vi giver eller sælger ikke oplysninger til tredjepart.

Læs mere
Godkend