Logo Lolland-Falster Brandvæsen

Lolland-Falster

Brandvæsen

Undgå skorstensbrand

Sådan forebygger du skorstensbrand


Brændeovnen er en god varmekilde i de kolde måneder. Men det er væsentligt, at du fyrer korrekt i den for at undgå glanssod, der kan føre til skorstensbrand. Lolland-Falster Brandvæsen giver gode råd til en brandsikker brændeovnssæson.


Når vejret er koldt og blæsende, findes der næppe noget hyggeligere og mere beroligende end at slænge sig i sofaen foran brændeovnen og lytte til den knitrende lyd af brændende træ.


Desværre kan hyggen hurtigt få en ende, hvis du fyrer i brændeovnen på en måde, der giver glanssod i skorstenen. Glanssod kan nemlig resultere i, at der opstår en skorstensbrand.


”Når man fyrer i brændeovnen, er det helt afgørende, at man har så ren en forbrænding som overhovedet muligt, for på den måde har man også en ren skorsten. Kommer der glanssod i skorstenen, skyldes det, at man ikke får afbrændt alle de gasser og partikler, som træet afgiver, når det bliver varmet op.Test din viden "Brandparat" - et webbaseret kursus i brandsikkerhed.


Brandparat er et interaktivt, webbaseret kursus i at forebygge og håndtere brand.

Brandparat
Bor du brandsikkert?

Prøv vores tjekliste "Bor du brandsikkert?" - Udfyld tjeklisten samme - hele familien.

Skorstensbrand-til-hjemmeside

Klik på billede for at

se de fem gode råd

Brugen af vores hjemmeside er fuldstændig anonym. Vi registrerer ingen data, der kan bruges til at identificere dig, med mindre du selv udflyder en af vores formulare på hjemmesiden . Vi giver eller sælger ikke oplysninger til tredjepart.

Læs mere
Godkend