Logo Lolland-Falster Brandvæsen

Lolland-Falster

Brandvæsen

Gør noget, når du er ude for en ulykke

Det er vigtigere, at du gør noget, end at hjælpen er perfekt. Lær førstehjælp, så du ved hvad du skal gøre.


Alle kan komme ud for en ulykke eller en brand i hjemmet, på gaden eller på arbejdspladsen.


Den første indsats er afgørende for konsekvenserne – for eksempel om branden bliver slukket inden den breder sig, eller personen med hjertestop overlever længe nok til at få professionel hjælp. Den hjælp kan kun gives af dig, der er på stedet.


Du kan blive bedre til at gribe ind og blive mere tryg ved situationen, hvis du har lært førstehjælp og elementær brandslukning.


Lær førstehjælp!

Alle bør kunne førstehjælp. Det læres bedst på et kursus, hvor du kan øve teknikkerne.


Du bør gentage dit førstehjælpskursus, så du ikke glemmer det, du har lært.


Lær elementær brandslukning.

Ser du, at branden begynder, kan du ofte nå at slukke ilden, før den breder sig. En lille brand kan hurtigt udvikle sig til en stor brand, hvis du ikke når at slukke den.


Mange småbrande kan slukkes med det, du har for hånden. For eksempel en vandkande, en sodavand, et tæppe, en dyne, et grydelåg eller lignende. En pulver- eller trykvandsslukker kan bruges mod stort set alle slags småbrande.


Særlige hændelser.

Hvis du arbejder med særlige risici på din arbejdsplads eller i din fritid, bør du vide, hvordan du skal reagere overfor dem, hvis uheldet er ude.

Med 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere.

112 app'en er gratis.

Robust Borger
www.112app.dk

Er du en robust borger?

Beredskabsforbundet afholder "Robust Borger-uddannelsen" -  Se mere her->

Brugen af vores hjemmeside er fuldstændig anonym. Vi registrerer ingen data, der kan bruges til at identificere dig, med mindre du selv udflyder en af vores formulare på hjemmesiden . Vi giver eller sælger ikke oplysninger til tredjepart.

Læs mere
Godkend