Logo Lolland-Falster Brandvæsen

Lolland-Falster

Brandvæsen

 

Køb og brug af fyrværkeri

Det er tilladt at købe fyrværkeri fra 15. december til og med 31. december. Du må anvende fyrværkeriet fra 27. december til og med 1. januar.


Opbevaring af fyrværkeri

Du må opbevare fyrværkeri med max. 5 kg NEM.


NEM står for Netto Eksplosivstof Mængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. NEM-vægten skal stå på fyrværkeriet.

Det er tilladt at gemme fyrværkeriet fra slutningen af fyrværkerisæsonen, så du kan anvende det i næste fyrværkerisæson, men du må maks. opbevare 5 kg NEM.


Opbevar fyrværkeriet tørt, væk fra elektriske apparater og varmekilder. Det skal opbevares utilgængeligt for børn, og du må ikke pakke fyrværkeriet ud eller fjerne beskyttelseshætten fra lunter.


Aflever overskydende fyrværkeri

Fik du ikke fyret alt dit fyrværkeri af ved nytåret, kan du kontakte din kommune for at få oplyst, hvor du kan aflevere dit fyrværkeri. Det er nemlig ikke alle genbrugspladser, der kan modtage fyrværkeri.

Opbevaring af fyrværkeri efter jul

www.112app.dk

Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere.


112 app'en er gratis.

Test din viden "Brandparat" - et webbaseret kursus i brandsikkerhed.


Brandparat er et interaktivt, webbaseret kursus i at forebygge og håndtere brand.

Brugen af vores hjemmeside er fuldstændig anonym. Vi registrerer ingen data, der kan bruges til at identificere dig, med mindre du selv udflyder en af vores formulare på hjemmesiden . Vi giver eller sælger ikke oplysninger til tredjepart.

Læs mere
Godkend