Logo Lolland-Falster Brandvæsen

Lolland-Falster

Brandvæsen

Frivilligenheden.

Som frivillig i Lolland-Falster Brandvæsen bliver du en del af et fællesskab, som samlet er i stand til at hjælpe ved bl.a. brand, indkvartering og forplejning, redningsopgaver, samarittervagter, forureninger og meget mere.


For at blive frivillig i Lolland-Falster Brandvæsen skal du være fyldt 18 år og igennem en introduktions dag på ca. 6 timer.

På introduktions dagen får du viden om Lolland-Falster Brandvæsens organisation, indsatsopgaver, enheder, forventninger  til hinanden samt kontraktvilkår, så du kan træffe en beslutning om, hvorvidt du ønsker at indgå kontrakt som frivillig hos  Lolland-Falster Brandvæsen.


Vi afholder introduktionsdagen 2 gange om året.


Som frivillig indgår man i niveau 2 beredskabet. Det vil sige, at ved større hændelser eller ved søredning, vil du blive kaldt og skal møde på brandstationen på Skibevej 2, Maribo eller Ndr. Ringvej 6, Nykøbing F.


Nogle af de hændelser, du kan blive kaldt til, kan være brandslukning og afløsning af det akutte beredskab, søredning, forplejningsopgaver, f.eks. da flygtninge kom til Rødby i september 2015, større forurenings-opgaver og mange flere.     


Mange af de uddannelser, som du kan tage i Lolland-Falster Brandvæsen er kompetencegivende både i det civile liv, men også, hvis du ønsker at blive brandmand.

Næste introdag afholdes i foråret 2020.

Introdagen vil forgå hos Lolland-Falster Brandvæsen på

Skibevej 2. 4930 Maribo


 

Du skal som frivillig i Lolland-Falster Brandvæsen igennem en basisuddannelse, som består af:


  • 6 timer beredskabs- og skadestedets opbygning.
  • 12 timer Førstehjælp (der kan opnås merit ved fremvisning af gyldigt førstehjælpsbevis fra Dansk Førstehjælpsråd)
  • 6 timers Radiolære
  • 3 timer Løfte- og bæreteknik
  • 3 timer Elementær brandbekæmpelse (der kan opnås merit ved fremvisning af gyldigt Elementær brandbekæmpelses bevis)
  • 12 timer Psykisk førstehjælp


Udover basisuddannelsen skal man i løbet af 2 år have gennemført uddannelsesspor i den enhed, som du har valgt at gøre tjeneste i.


Du kan se uddannelssporte for de forskellige enheder ved klikke her.

Brugen af vores hjemmeside er fuldstændig anonym. Vi registrerer ingen data, der kan bruges til at identificere dig, med mindre du selv udflyder en af vores formulare på hjemmesiden . Vi giver eller sælger ikke oplysninger til tredjepart.

Læs mere
Godkend