Logo Lolland-Falster Brandvæsen

Lolland-Falster

Brandvæsen

Rystesammen weekend for brandkadetter 

Lolland-Falster Brandvæsen har i samarbejde med Brandkadetter i Danmark (BID), og med stor opbakning fra beredskabskommissionen med borgmestrene fra Guldborgsund og Lolland kommuner i spidsen, arbejdet siden 2016 på at etablere et brandkadetkorps.

 

I weekenden, den 8. – 10. september, kom så den store dag, som alle havde ventet på. Nemlig dagen, hvor Lolland-Falster Brandvæsen kunne byde de første 12 brandkadetter velkommen til en ryste-sammen-weekend på brandstationen på Skibevej 2 i Maribo.

 

Brandkadetterne blev i løbet af weekenden udfordret på mange forskellige måder. Blandt andet blev de testet for højdeskræk ved at komme 32 meter op i Falcks stige samt ved Go Fly på Gavnø. De blev også udsat for forskellige samarbejdsøvelser, som de løste med stor tilfredsstillelse.  Hver enkelt brandkadet blev indkvarteret på 4 m2, hvor de skulle bo og holde orden på deres ejendele.


Udover en masse spændende opgaver, bestod weekenden også på en masse hygge mellem brandkadetterne og deres brandkadetinstruktører.   

Alle brandkadetinstruktørerne var positivt overrasket over at se, hvordan de unge mennesker hjalp hinanden, hvordan de samarbejdede, og hvordan de løste, de opgaver, de blev stillet overfor uden brok og med stort engagement til trods for meget lidt søvn og megen regn.

 

På onsdag, den 13. september 2017, starter brandkadetterne på grundforløbet, som efterfølges af et praktikforløb på i alt 74 timer hvor det hele afsluttes med en dimissionsfest i uge 12.Brugen af vores hjemmeside er fuldstændig anonym. Vi registrerer ingen data, der kan bruges til at identificere dig, med mindre du selv udflyder en af vores formulare på hjemmesiden . Vi giver eller sælger ikke oplysninger til tredjepart.

Læs mere
Godkend